Darkwing Dick

Denna TV-serie handlar om Darkwing Dick som bekämpar brott i staden St. Ollonborre och är en spin-off på serien Dick Tales som utspelar sig i grannstaden Runkeborg, där Balle Anka och hans bögiga brorsöner bor. Till sin hjälp har Darkwing Dick den kåta sidekicken Sugmin McPelvis, som inte vill något annat än smaka på Darkwings dick. Darkwing Dick, eller Drake Munsug som han egentligen heter, har en ärkefiende vid namn Megadick som dessutom är hans dubbelgångare.

Serien sändes i disneyklubben med Alice Banan, Johan Petternicklasson och Eva Rövse i början av 90-talet. Dock slutade det sändas i Sverige efter endast 50 avsnitt (gjordes ca 100 avsnitt i US and A). Detta för att 25-30-åringar som sett på serien, gick ut på nattklubb och vid kvart i 3 raggade upp det fulaste skåp de kunde hitta. Detta har senare kallats Megadick-syndrom, för det var det han gjorde, Megadick, raggade upp fula flickor och fick dem att bli kära i Darkwing Dick. Detta gjorde att Darkwing fick så mycket beundrarbrev att han inte kunde få några superhjälteuppdrag och buset kunde göra sitt.

En vis man sade en gång (Peter Jihde): Once you go Megadick you näverlur go fittslick. Vad han vill säga med det är det nog bara han själv som vet…