Djungelkuken

Dagens lucka är en gästkuk ritad av Christian Lindholm Thorsén.

Historien om Djungelkuken följer Mögli, en liten fjollig pojke som hittas övergiven i nersketna kallingar, i Indiens djungel av pantern Bögheera. Då Bögheera inser att den nyfödda pojken inte kommer att kunna klara sig ensam utan rena kallingar lägger han den lille pojken utanför en varglya där det finns en familj inavelsvargar med en nyfödd k(n)ull valpar. Bögheera vet att de kommer att kunna föda upp människotölpen.

När Mögli blir tio år gammal och får hår på snoppen beslutar vargarnas råd att han ska föras ut ur djungeln och föras till människobyn Hyltebruk. Skälet är att tigern Sketne Khön, som hatar människor, har kommit tillbaka till den del av djungeln de lever i och svär att ta förhuden av pojken. Bögheera tar på sig ansvaret att föra Mögli till Hyltebruk. De sover inför natten men Mögli är fast besluten att stanna i djungeln. Nästa morgon försöker Mögli gå med i en runk-patrull ledd av överste Förhudskhi. Bögheera hämtar Mögli men efter ett parti poker rymmer Mögli bort från Bögheera. Strax därefter träffar Mögli på den livsnjutande sexberoende björnen Balleboo som lovar Mögli att han inte ska föra honom till bajsluktande Hyltebruk.

Under en vattenskoterfärd blir Mögli kidnappad av en apflock och förs till en orangutang vid namn Kung Hueydeweylouie som lovar Mögli att han kan göra så denne får stanna i djungeln. I gengäld vill han att Mögli berättar hemligheten med att dra en handtralla. Men eftersom Mögli inte är uppfödd av människor så känner han inte till denna hemlighet. Mögli räddas av Bögheera och Balleboo, men rymmer sedan från dem då även Baleboo inser att Hyltebruk är bäst för pojken.

Mögli möter sedan Kuuk, en svulten nätpytonkuk som trollbinder Mögli till ett djupt och fridfullt stånd och försöker sedan runka av honom, men tack vare ingripande av Sketne Khön lyckas Mögli fly från Kuuk. Han möter sedan en grupp festliga knullgamar som säger att de kommer att vara hans sexslavar. Sketne Khön dyker plötsligt upp och utmanar Mögli till en runkabulle-strid, men Balleboo och Bögheera kommer till utlösning och tillsammans lyckas de bli av med den hänsynslösa tigern.

Filmen slutar med att Mögli får syn på en flicka som hämtar brunt vatten till byn Hyltebruk och följer med henne dit. Då Mögli väljer att stanna i människobyn beslutar Balleboo och Bögheera att återvända hem igen, då de inte tål lukten av bajs.