Lucky Kuk

En ensam cowboy rider på sin åsna Jolly Humper genom vilda västern, på jakt efter bröderna Cunton. Vid sin sida har han sin trogne följeslagare, hunden Ratatatatatatata. Så börjar det första seriealbumet om Lucky Kuk, av den belgiske tecknaren Paurice de Bevere, mer känd som Porris.

Lucky Kuk handlar främst om hur Lucky dras in olika äventyr där både skurkarna, bröderna Cunton och diverse kända personer spelar en stor roll. I t.ex. ”Lucky Kuk och Abe Lincons skägg” försöker vår hjälte jaga rätt på vem som har lämnat en sats i Abrahams skägg eller i ”Lucky nr 7” när han tvingas runka bulle mot Billy the Kid.

Den åsneridande cowboyen är dock mest känd för att han skjuter snabbare än sin egen skugga. Ett annat kännetecken var att han, hade en butt-plug i stjärten. Detta ändrade dock Porris 1984, då han kom på att han var hetro. Porris var då 61 år gammal. Numera har Lucky istället en dildo i hölstret.

Sedan Porris död 2003 tecknas nu serien av den franske homoerotiska konstnären Hank ’le Tank. För att hedra Lucky och få rätt känsla så har han en butt-plug i stjärten när han tecknar.