Sasqukatch

Sasqukatch, Bigcock eller Skogskuken. Kärt barn har många namn. Historierna om Sasqukatch tar oss hela vägen tillbaka till 1800-talet, då vittnen tror sig ha sett denna mystiska varelse i skogarna mellan Broaryd och Skeppshult. Hela 43 rapporter ska ha inkommit till polisen i Smålandsstenar.

I de historier som berättas så är det en stor och hård kuk som går runt på sina pungkulor. Färgen är rödbrun och oberoende vittnen beskriver den som mellan 2,5-3 meter hög. En del säger säger sig ha blivit bortförda av Bigcock, en av dem är Bäng Magnusson. Han påstår att han 1924 blev utdragen ur sin sovsäck av en Bigcock och förd till dennes knullgrotta. Där hölls han som fånge som sexslav i flera dagar, för att sedan undkomma efter att ha givit Bigcock en del av sitt snus. Snuset gjorde att varelsen mådde dåligt och han själv fick chansen att fly.

Den 20 oktober 1967 påstod sig Peter Jihde och hans kollega Steffo att de hade fångat Bigcock på film. Filmen har konstaterats vara en äkta film, men om det är en film på Bickcock eller en vanlig p-våffla är svårt att säga, då igen sett filmen.

Dagenskuk har under året undersökt saken på egna händer, genom att skicka ut vår kompis Jonas som bor i Skeppshult, såhär skriver han i sin loggbok:

24 april 2017. ”Har inte sett nån jävla 3 m lång kuk idag heller. Fyfan vad tråkigt det här är.”

15 maj 2017. ”Idag var Pekka här. Vi bastade och snacka skit. Pekka rakar bara sig uppe på könet, inte på pungen. Det är coolt på nåt sätt. Pekka är min idol.”

16 maj 2017. ” Jag glömde av att vara ute i skogen igår. Pekka var här. Fan vad ball han är.”

18 oktober 2017. ”Idag har jag varit ute i skogen. Jag kom på en sån jävla bra grej. Jag blev bajjig när jag gick där med min kikare, då såg jag en ganska tunn björk. Jag drog ner brallorna, knäppte händerna runt björken, som om jag hade tagit ett nackatag. Sen sket jag så det stod härliga till. Undrar om man kan sätta in en björk på lilltoan där uppe.”

23 november 2017. ”Jag har satt in en björk på toan där uppe! Pekka hjälpte mig.”

15 december 2017. ”Fan gubbar! Det finns ingen jävla Sasqukatch. Jag lägger ner letandet. Och för fan, sluta tramsa med er jävla kalender. Lägg ner skiten. Tack och hej. Nu ska jag och Pekka runka bulle.”

Efter dessa rapporter så kan vi konstatera att vi tror Pekka är Sasqukatch och han har förtrollat Jonas. Så imorgon kommer ingen lucka, för då åker vi till Skeppshult och kör en påle genom honom!