Snoppen

Snobben är en tecknad serie skapad av Charles M. Knüllz. Den publicerades första gången 2a Oktober 1950. Serien är en av världens mest lästa serier och har publicerats i 75 länder. En blöt kväll i Stockholm på 70-talet hade Knüllz blivit drogad och skrivit på ett kontrakt med förlaget Bäng Fistknull & Publishing att de skulle ta över tecknandet efter hans död.

När Knüllz trilla av pinn 2000 så visade Bäng stolt upp kontraktet och tog vid pennan. Bäng tyckte det var dags att förnya tidningen lite så han drog en lina koks och satte igång idéverkstaden.

Det första han gjorde var att ändra namnet till Snoppen och rita dit ett stort könsorgan på hunden.

Han tyckte även övriga karaktärer hade ganska idéfattiga namn och egenskaper så han justerade även dem en aning. Karl (Charlie Brown) passade han på att döpa om till Kalle Bajsbrun och ritade om hans hår så det såg ut som rinnande diarré. Den lilla gula fågeln som tidigare hette Woodstock ändrade han om till Woodcock och ritade dit ett litet ollon som näbb. Den fjolliga Linus med snuttefilt och tumme i mun döpte han om till Kokainus och gav honom ett kokainfat istället för snuttefilt.

Han valde dessutom att trycka serieblaskan på använt toapapper, för att spara in på tryckkostnaderna.

Som ni kan ana hann det inte släppas många nummer av denna nyversion av tidningen innan den bannades och lades ner i samtliga länder. Dessutom blev Bäng återigen inspärrad på psykiatrisk tvångsvård.