Trumpetkuken

Mileslong Penis Davis var en känd jazztrumpetare. Han stod bl.a. bakom det kända citatet ”Anybody can play the skinnbanjo. The hand is only 20 percent. The attitude of the motherfucker who plays it is 80 percent”

Förutom en ordspråksmaskin utan dess like, var han även heroinmissbrukare. Efter ett gig på Birdland tog Mileslong med sig saxofonisterna John Cocktrane, Cannoncock Adderley och Wayne Shortercock för att skjuta lite heroin inne på dass. Som hans namn antyder var hans kön av det längre slaget. Mileslong hade redan innan spelningen gått loss på heroinet så han var inte helt klar i skallen här. Så istället för att injicera en spruta i armvecket tog han fel och tryckte istället in sin penis i sin trumpet!

När han kämpade och slet för att få ut sin lem märkte han att han fick ljud i trumpeten, men det var liksom lite dämpat. Det var alltså så här sordinen uppfanns.

Det tog Mileslong en vecka och en årsförbrukning av korkfett att till slut få ut könet ur trumpeten. Då han inte hade lmöjlighet att duscha för han inte ville riskera att hans trumpet skulle rosta började insekter dras till honom. Så om ni undrat vart uttrycket ”flugor i trumpeten” kommer ifrån vet ni nu svaret.